Svag erektion ! Vem är skyldig?

Svag erektion ! Vem är skyldig?

Antidepressiva medel

Antidepressiva medel är en av de främsta synderna av erektil dysfunktion. Vissa antidepressiva medel kan minska libido och orsaka försenad utlösning. Sådan information finns i avsnittet biverkningar i instruktionerna som bifogas dessa läkemedel. Å andra sidan, det faktum att dessa läkemedel orsakar försenad utlösning gör deras användning till ett effektivt alternativ för män som lider av för tidig utlösning – naturligtvis först efter samråd med en läkare och under hans övervakning!

Rökning

Tobaksrök skadar blodkärlen och minskar blodtillförseln till penisvävnader. Begränsningen av blodflödet leder till omfördelning av blod för att leverera mer vitala organ, och penis ”levereras enligt restprincipen” och blir ett av de sista organen som får blod – även under sex. Denna bieffekt av tobak är inte specifik för män: regelbunden tobaksbruk påverkar sexuell funktion hos kvinnor negativt.

Blodtrycksmedicin

Läkemedel som påverkar blodtrycket minskar blodflödet till penis, vilket ytterligare kan komplicera funktionen hos blodkärl som redan har skadats av högt blodtryck. Ett antal studier tyder på att blodtrycksmedicin kan orsaka erektil dysfunktion, men vissa av dem har en mer destruktiv effekt på en mans sexuella funktion än andra. De främsta fienderna hos män i detta avseende kan kallas diuretika, liksom beta-blockerare och kalciumkanalblockerare. Betablockerare minskar blodflödet och minskar också hjärtfrekvensen, vilket ytterligare komplicerar blodflödet till penis. Vetenskapen förklarar inte varför diuretika leder till en sådan effekt, men studier visar att hos patienter som tar dem förbättras sexuell funktion efter avbrytande.

https://sverige-ed.com/kopa-kamagra-utan-recept/

Statiner

Några tidiga studier föreslog att statiner kunde minska sexuell aktivitet genom att minska produktionen av sitt eget kolesterol, en vanlig föregångare till könshormoner, inklusive testosteron. Men nyare forskning tyder på motsatsen. Statiner kan orsaka erektil dysfunktion på kort sikt, men de kan faktiskt förbättra sexuell funktion med långvarig behandling eftersom de förbättrar lipidfunktionen. Att sänka kolesterol förbättrar den totala cirkulationen i kroppen och ökar blodflödet till penis.

Antihistaminer

Antihistaminer minskar också blodflödet till penis, vilket är känt för att orsaka erektil dysfunktion. Dessutom är sådana droger vanligare än vad man allmänt tror. Naturligtvis vet alla Claritin och Zyrtec, men läkare ordinerar ofta läkemedel med liknande åtgärder för att behandla illamående, muskelavslappning och sömnlöshet.

Droger

Nästan alla olagliga ämnen kan påverka sexuella möjligheter. Ämnen som kokain, metadon och marijuana kan försämra förmågan att upprätta, vilket minskar upphetsningens respons på stimuli i hjärnan.

Sprit

Liksom andra rekreationsämnen minskar alkohol hjärnans förmåga att reagera på sexuell stimulering och skapar också ytterligare risker i samband med långvarig användning. Människor som dricker tungt under lång tid sätter sin lever i risk för skador, vilket i sin tur orsakar en kaskad av hälsoproblem, inklusive erektil dysfunktion på grund av minskad testosteronnivå.

Soja och sojaprodukter

Soja innehåller flera kemikalier som strukturellt liknar östrogen, vilket minskar libido. Det är möjligt att östrogenliknande föreningar som finns i soja också kan minska regleringen av sexuell aktivitet i hjärnan. Sådana konsekvenser av sojakonsumtion är emellertid främst problem för veganer och vegetarianer som konsumerar stora mängder sojaprodukter, såsom tofu eller edamame, som proteinkällor eller köttersättningar. Men även om du inte är vegan är det fortfarande nästan omöjligt för oss alla att helt undvika sojakonsumtion, eftersom ämnen baserade på det används aktivt i många matkryddor och emulgeringsmedel.

Otillräcklig vattenförbrukning

Vatten finns i alla livsmedelsprodukter, tillsammans med mat konsumerar vi en viss mängd vätska. Men denna vätska räcker inte, kroppen behöver rent vatten, cirka 1,5 liter per dag. Enligt statistiken dricker de flesta av oss mindre än hälften av den önskade mängden vatten.

Vattenbalansen i människokroppen påverkar inte bara vårt välbefinnande utan också vår förmåga att få tillfredsställelse i sexlivet. Denna slutsats nåddes av experter från Universitetet. Johns Hopkins (Baltimore, USA).

Vatten är inte bara en livskälla utan också en oumbärlig källa till livskraft och sexuell aktivitet hos en person, oavsett ålder och kön. Nivån på vattenbalansen påverkar önskan eller ovilligheten att ha sex. För män är vatten en av de viktigaste läkemedlen för impotens, enligt amerikanska forskare. Anledningen är att vatten förhindrar risken för att utveckla hjärtsjukdomar och förbättrar blodcirkulationen, vilket påverkar styrkan.

https://isverigeapotek.com/

Därför rekommenderar forskare från Hopkins University att dricka mer när som helst på dagen och ännu mer om du ska på en romantisk kväll.